Zonder rijbewijs autoverzekering afsluiten

Het kan goed zijn dat u wel in het bezit van een auto bent, maar dat deze nog verzekerd moet worden. Ook kan het zo zijn dat u een auto heeft, maar dat u nog geen rijbewijs heeft. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat u daar momenteel mee bezig bent en omdat u deze dus binnenkort zult gaan halen, maar aan de andere kant kan het ook zo zijn dat er om wat voor reden dan ook beslag op uw rijbewijs is gelegd.

Mag u een autoverzekering afsluiten zonder rijbewijs?

U mag wel een autoverzekering afsluiten zonder een rijbewijs te hebben, maar er zullen een aantal verzekeraars zijn die daar moeilijk over gaan doen en die u dus niet zullen gaan helpen. Er zullen anderzijds ook verzekeraars zijn die hier helemaal niet moeilijk over doen en u gewoon een autoverzekering gaan laten afsluiten. Het is dus erg verzekeraarsgebonden.

Reden niet hebben rijbewijs

Hoe een verzekeraar zal reageren op uw aanvraag voor een autoverzekering terwijl u niet in het bezit van een rijbewijs bent is ook grotendeels afhankelijk van de reden waarom u hier niet van in het bezit bent. Als het is omdat u nog een rijbewijs moet gaan halen en daar momenteel mee bezig bent is dit al heel anders dan wanneer u zonder rijbewijs zit omdat u bij wijze van spreken betrapt bent omdat u auto aan het rijden was met alcohol op. U snapt dat dit nog een behoorlijk verschil kan maken en dat een verzekeraar ook hier haar oordeel op kan baseren.