Zelf uw eigen risico verhogen

Wilt u uw eigen risico verhogen of bent u benieuwd naar de gevolgen hiervan? U kunt op Objecto.nl autoverzekeringen met elkaar gaan vergelijken om te zien of het nut heeft bij bepaalde verzekeraars zelf voor een hoger eigen risico te kiezen, om vervolgens van een goedkopere premie gebruik te kunnen maken. Voor de een heeft de beste autoverzekering helemaal geen eigen risico, terwijl de ander op die manier graag de premie drukt. Zet de voor- en nadelen op een rij en beslis op die manier wat voor u de beste keuze is, zodat u de autoverzekering precies zo samen kunt stellen als u wenst. Het eigen risico werkt vergelijkbaar met dat binnen de zorgverzekering. U betaalt een (eerste) deel van de schade zelf, zodat uw verzekeraar minder risico loopt.

Voordeel van uw eigen risico verhogen

Het grote voordeel van het verhogen van uw eigen risico is dat de premie over het algemeen omlaag zal gaan. Kiest u bijvoorbeeld voor een eigen risico van €150 voor ruitschade, of zelfs een vrijwillig eigen risico van een paar honderd euro voor uw reguliere autoverzekering? Dan is de kans groot dat u een zeer goedkope autoverzekering af kunt sluiten, met betrekking tot de premie. De verzekeraar berekent de premie op basis van het risico dat u loopt, waardoor het een goed idee is om dat zo ver mogelijk naar beneden te brengen, bijvoorbeeld met behulp van het eigen risico.

Beste autoverzekering: met of zonder eigen risico?

Is het verhogen van het eigen risico ook voor u een goede optie? Bedenk u allereerst of u voldoende spaargeld beschikbaar heeft om de eventuele kosten van een ongeval op te vangen. Kiest u voor een eigen risico van bijvoorbeeld €300? Dan betekent dit dat u dat bedrag bij ieder schadegeval eerst zelf dient te betalen, voordat uw verzekeraar uit zal keren. Zorg er dus in ieder geval voor dat het bedrag een aantal keer op uw rekening staat. Loopt u dit risico liever niet? Dan heeft de voor u beste autoverzekering waarschijnlijk geen eigen risico.