Wettelijke bedenktijd

Sluit u een nieuwe autoverzekering af? Dan is er sprake van een wettelijke bedenktijd van 14 dagen, waardoor u er niet meteen aan vastzit. Een goede autoverzekering zal u daar altijd op wijzen, zodat u weet dat u even de tijd heeft om goed te kijken naar de polis. Bepaal of de verzekering inderdaad een goede keuze is en voer eventueel een online vergelijking uit. Komt u er achter dat u niet de beste autoverzekering heeft afgesloten? Dan is het nog mogelijk om deze weer op te zeggen en een andere polis af te sluiten.

Wettelijke bedenktijd van 14 dagen

De wettelijke bedenktijd van 14 dagen zorgt ervoor dat u de beste autoverzekering af kunt sluiten, ook op het moment dat u al een beslissing genomen heeft. U sluit een autoverzekering over het algemeen af voor een periode van een jaar, waardoor het van belang is om daar goed over na te denken. Twijfelt u over de verzekering? Zorg er dan voor dat u binnen twee weken goed kijkt naar de dekking en de premie die u er gaat betalen. Bent u van mening dat u een meer scherpe aanbieding kunt kiezen? Ga daar dan naar op zoek en laat uw huidige verzekering op tijd weten wat u toch van de dekking af wilt zien.

Doorlopend verzekerd

Ondanks de wettelijke bedenktijd  van 14 dagen bent u in ieder geval doorlopend verzekerd. De verzekeraars hebben onderling afgesproken dat ze de dekking in ieder geval door laten lopen en zorgen voor een uitkering van de schade, zelfs wanneer de verzekering nog niet definitief is afgesloten. Maak u dus geen zorgen over het eventueel afzien van de autoverzekering. U kunt nog gewoon overstappen naar een autoverzekering die beter is, zodat u de juiste keuze maakt en u op een goede manier verzekerd bent.