Verschillende dekkingen

Gaat u een autoverzekering afsluiten? Houd er dan rekening mee dat er verschillende dekkingen mogelijk zijn, waarmee u ervoor zorgt dat u zich kunt verzekeren op de manier zoals u dat wenst. U kunt kiezen voor de minst uitgebreide en meest voordelige autoverzekering, maar het is daarnaast een goed idee om eens naar een meer uitgebreide polis te kijken. Met name wanneer u een jonge of zelfs een nieuwe auto koopt is de waarde vaak hoog. Een casco autoverzekering zorgt er dan voor dat u ook schade aan uw eigen auto vergoed krijgt.

WA autoverzekering

De WA autoverzekering is verplicht gesteld in Nederland. Dit geldt niet zo zeer voor een auto die u in de garage heeft staan, maar wel zodra u de weg op gaat met uw auto. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en zorgt voor dekking voor de schade die u toebrengt aan derden. Raakt u betrokken bij een ongeval of aanrijding en valt u iets te verwijten? Dan is dit de verzekering die de vergoeding van de schade zal verzorgen. Houd er rekening mee dat men de eventuele schade aan uw eigen auto in ieder geval niet zal vergoeden. U bent daar met de WA autoverzekering zelf verantwoordelijk voor.

WA beperkt of volledig casco

De WA beperkt of volledig casco autoverzekering bieden in deze gevallen wel dekking, waardoor dat een interessante keuze is indien u de kosten aan uw eigen auto liever niet zelf betaalt. De premies voor de WA beperkt en volledig casco autoverzekeringen liggen wat hoger dan die van de WA autoverzekering. De volledig casco dekking wordt ook wel allrisk genoemd, aangezien deze verzekering ervoor zorgt dat zelfs de schade wordt gedekt die u zelf aan uw eigen auto toebrengt (mits niet met opzet). Kies de beste autoverzekering op basis van de dekking die u wenst en kijk bij voorkeur daarna pas naar de premie die u zou moeten betalen bij de verschillende verzekeraars.