Onverzekerd autorijden

Onverzekerd gaan autorijden is ten alle tijden af te raden. Dit is eigenlijk overbodige informatie, want iemand die onverzekerd rondrijdt weet ook wel dat dit een slechte zaak is en dat daarmee ook een misdrijf wordt gepleegd. Zolang u geen schade maakt zal er niet direct iets aan de hand zijn op het moment dat u onverzekerd in uw auto rondrijdt, maar het gevaar zit hem nu juist in het feit als u wel voor schade zorgt, want op dat moment komt u in een penibele situatie terecht en dan zou u wensen dat u een autoverzekering had afgesloten.

Gevolgen schade bij onverzekerd autorijden

Als u al wel eens schade met uw auto heeft gehad weet u waarschijnlijk wel dat een autoschade al gauw flink in de papieren kan lopen. Al bij het minste krasje of deukje in uw auto betaalt u al gauw honderden euro’s. U snapt dat als u onverzekerd in uw auto rijdt en u een schade veroorzaakt u alle gemaakte schade zelf zult moeten betalen. U heeft immers geen verzekeraar die dit voor u zal gaan doen. Daarbij is schade aan de auto van de tegenpartij eigenlijk nog uw minste zorg, want stel u eens voor dat er naast schade aan de auto ook nog letselschade bij komt kijken. Als dit het geval is kunt u het financieel gezien vaak wel schudden, want letselschade kan jarenlang aanhouden en zelfs levenslang duren. Dit houdt dus ook in dat u dan voor letselschade ook levenslang zult gaan moeten betalen.

Hopelijk is hiermee nog maar eens duidelijk geworden dat onverzekerd rondrijden ontzettend stom is en dat u dit risico nooit zou mogen willen lopen, want het gaat u uiteindelijk een heleboel meer geld kosten dan wanneer u gewoon een autoverzekering had afgesloten. Zoals u kunt zijn bij de vergelijking van autoverzekeringen hoeft een autoverzekering ook nog eens helemaal niet duur te zijn. Zeker niet als u gewoon kiest voor de goedkope WA autoverzekering.