De beste dekking bepalen

Bent u op zoek naar de beste autoverzekering? Dan kunt u er maar beter voor zorgen dat u de beste dekking bepaalt. Dat kunt u doen aan de hand van enkele eenvoudige stappen. Het is in ieder geval van belang om niet direct naar de premie te kijken, al is dat de fout die veel mensen maken. Het is aantrekkelijk om een lage premie per maand te gaan betalen, maar wanneer de verzekeraar vervolgens niet of nauwelijks uitkeert in het geval van schade schiet u er weinig mee op. Zorg allereerst voor de juiste dekking bij een aantal van de verzekeraars en kijk vervolgens goed naar de premie die u er betaalt.

Type autoverzekering

Het is allereerst van belang om goed te kijken naar het type autoverzekering dat u af wenst te sluiten. Wilt u alleen de schade aan derden laten dekken? Dan is het voldoende om een WA autoverzekering af te sluiten. Wilt u ook de schade aan uw eigen auto gedekt hebben? Dan is het verstandig om in ieder geval te kijken naar de WA beperkt casco autoverzekeringen. De allrisk of WA volledig casco autoverzekeringen zijn het meest uitgebreid, maar vragen aan de andere kant ook om de hoogste premie per maand.

Extra dekkingen

Het is daarnaast mogelijk om een aantal extra dekkingen af te sluiten, om de verzekering volledig naar persoonlijke wens vorm te geven. Denk hierbij onder andere aan een dekking voor inzittenden bij u in de auto. U kunt ook een rechtsbijstandsverzekering afsluiten. Het is in dat laatste geval van belang om op te passen voor eventuele dubbele dekkingen. Heeft u al een algemene rechtsbijstandsverzekering? Dan is de kans groot dat u deze extra dekking niet nodig heeft. Houd daar goed rekening mee bij de keuze van aanvullende dekkingen, zodat u de beste autoverzekering af kunt sluiten.