Autoverzekering vergelijken

Wilt u uw autoverzekering vergelijken, bijvoorbeeld omdat u op zoek bent naar de beste autoverzekering? Houd dan de volgende stappen aan:

  1. Type verzekering kiezen
  2. Dekking controleren
  3. Premie vergelijken

Kies allereerst uit het type dekking dat u af wilt sluiten. Vergelijk alleen de WA autoverzekeringen met elkaar en bekijk alleen de WA beperkt casco of volledig casco dekkingen wanneer u een van die verzekeringen af wenst te sluiten. U vergelijkt op die manier alleen de verzekeringen van hetzelfde type met elkaar, zodat u een eerlijke vergelijking uitvoert.

Beste autoverzekering vergelijken

Wilt u de beste autoverzekering vergelijken? Zorg er dan vervolgens voor dat u de dekking goed controleert, zodat u in ieder geval goed verzekerd bent. Kijk goed naar de dekking per schadegeval en de eventuele uitzonderingen waarvan sprake is. Probeer in ieder geval 3 – 5 verzekeringen te vinden die qua dekking goed aansluiten bij uw wensen. U kunt zich vanaf dat punt gaan richten op de premie die u betaalt. Het grote voordeel van deze volgorde is dat u alleen de goedkope autoverzekeringen vergelijkt die qua dekking in ieder geval aan uw wensen voldoen.

Online vergelijking uitvoeren

Wilt u de autoverzekeringen vergelijken en wilt u dat op een zo eenvoudig mogelijke manier doen? Zorg er dan voor dat u een online vergelijking uitvoert, bijvoorbeeld door aan te geven wat het kenteken van uw auto is, waar u woonachtig bent en hoeveel schadevrije jaren u heeft. U hoeft op die manier zelf niets te berekenen, waardoor het vergelijken van de verschillende verzekeringen op een heel eenvoudige manier mogelijk is. De verschillende verzekeraars hebben daar een aantal online tools voor. Dat zorgt ervoor dat u eenvoudig een vergelijking uit kunt voeren, want als u op lange termijn denkt is de beste autoverzekering afsluiten absoluut een prioriteit. U kunt het beter in 1 keer goed doen in plaats van later weer te moeten overstappen.